Missie en visie
Koninklijke NLR maakt lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever. De innovatieve oplossingen en praktische adviezen versterken de concurrentiekracht van het bedrijfsleven en dragen bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. NLR werkt op objectieve wijze, voor en mét het (inter)nationale bedrijfsleven en overheidsinstanties.
De uitdagingen in de luchtvaart zijn altijd groter dan de mogelijkheden van vandaag. Alleen het continu verbinden van een diepgaand inzicht in de klantbehoefte met toonaangevende kennis en onderzoeksfaciliteiten maakt snel innoveren mogelijk. NLR is hier de verbindende schakel tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid.
Bekijk de video voor een overzicht van 100 jaar aan ontwikkelingen in lucht- en ruimtevaart door NLR in Nederland.
Geschiedenis
In 1919 werd de Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL) opgericht met als doel het vergroten van de veiligheid van de militaire luchtvaart. Door de snelle opkomst van de civiele luchtvaart ging de RSL zich echter ook op die sector richten. In 1937 werd de RSL omgezet in een stichting (NLL en vervolgens NLR), die heeft gezorgd voor een betere basis voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek voor de nationale vliegtuigindustrie.
De komst van de digitale computer gaf het onderzoek een enorme stimulans. Er werden nieuwe faciliteiten gecreëerd, zoals vlucht- en luchtverkeersimulatoren, om in te spelen op de vraag naar informatie over het gebruik van vliegtuigen in de militaire en civiele luchtvaart. NLR heeft gereageerd op de publieke aandacht voor duurzaam, veilig en efficiënt luchtverkeer door het uitvoeren van een groot aantal projecten met nationale en internationale samenwerkingsverbanden.
Strategie
NLR werkt op objectieve en onafhankelijke wijze met zijn partners aan een betere wereld van morgen. NLR biedt daarbij innovatieve oplossingen en technische expertise en zorgt voor een sterke concurrentiepositie van het bedrijfsleven. Met het NLR Strategieplan 2022 – 2025 leggen we een belangrijke basis voor de klimaatambities in de Europese Green Deal en van ACARE (Advisory Council for Aviation Research and Innovation in Europe), steunen we Defensie met de eerste implementatiestappen van haar visie voor 2035, dragen wij bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en maken we stappen met het realiseren van de uitvoeringsagenda van de luchtvaartnota.
NLR staat voor diversiteit, gelijkwaardigheid & inclusiviteit
IIedereen binnen NLR is zich ervan bewust dat wij een diverse en inclusieve organisatie willen zijn waarin iedereen gelijkwaardig is en wordt behandeld. Zo behalen we met elkaar de gestelde doelstellingen. Om dit te borgen binnen het NLR hebben we onder meer:
een Diversiteit & Inclusie Officer met een autonoom budget;
een Diversity-Equity-Inclusion (DEI)-kernteam. Het kernteam heeft een diverse samenstelling met een mix van nationaliteit, gender, leeftijd, functie en achtergrond;
een “diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid jaarplan”;
diverse interne trainingen voor verdere groei op deze thema's;
periodieke bijeenkomsten voor iedereen om het gesprek over diversiteit, inclusie en gelijkheidwaardigheid binnen het NLR levend en bij de tijd te houden.