Overslaan naar content

Zie je jouw NLR carrière al voor je?

Bij NLR werken onze professionals aan diverse nieuwe technologieën en zijn ze bezig met het ontwikkelen van oplossingen die aansluiten bij hedendaagse trends en mondiale maatschappelijke uitdagingen.

In de serie ‘NLR People’ laten we je graag zien wie deze experts bij NLR zijn, wat hen drijft en waar ze achter de schermen mee bezig zijn.

“Het is een enorme uitdaging, maar ik vind het geweldig als het uiteindelijk lukt”

Als Jos Vankan, principal scientist bij NLR, niet aan het werk is, is hij regelmatig op het water te vinden met zijn kite. “Dan komt het toch wel samen he? Ik zeg wel eens dat ik niet per se iets met luchtvaart heb, maar uiteindelijk ben ik ook in mijn vrije tijd met aerodynamica bezig.” Wie met Jos in gesprek gaat over zijn vak, ziet een gedreven, maar vooral bescheiden onderzoeker.

De missie van Maria: van Additive Manufacturing een standaard productieroute maken

Voor elke toepassing – nieuw of bestaand – in de luchtvaart geldt: het moet lichter, kostenefficiënter en minder belastend voor het klimaat. Ondanks de opkomst van composieten, zullen metalen ook in de nieuwe generatie vliegtuigen een onmisbaar onderdeel zijn. Maria Montero, R&D engineer, ziet hierin een hele belangrijke rol voor additive manufacturing.

Innovaties ten behoeve van vliegtuigen en de luchtvaart op een veilige, gecontroleerde manier testen

Arun Karwal is Research Test Pilot bij NLR. Dat varieert van remtesten uitvoeren op een spekgladde landingsbaan, vliegen in een elektrisch vliegtuig tot een innovatief concept voor een landingssysteem testen door 32 keer een go-around situatie te creëren. Voor Arun is dat de normaalste zaak van de wereld. "Zo zorgen we ervoor dat de luchtvaartsector innoveert, verduurzaamt en veiliger wordt.”

De menselijke kant van luchtvaart

Jenny Eaglestone is senior R&D Engineer en Luchtvaartpsycholoog, en houdt zich bij NLR bezig met de menselijke kant van luchtvaart. “Ik doe veel onderzoek naar het effect van de persoonlijke kenmerken van mensen op hun werk in de luchtvaart. Ook houd ik me bezig met het verbeteren van selectieprocedures of het ontwikkelen van human factor-trainingen.”

Hoe een natuurkundige helpt het steeds drukkere luchtruim te organiseren

Het luchtruim staat de komende jaren voor grote veranderingen. Het wordt steeds drukker in de lucht, en er komen steeds meer verschillende soorten verkeer bij elkaar. Jürgen Teutsch, senior R&D Engineer, houdt zich bezig met de grote vraag: hoe houd je al die verschillende verkeersstromen – drones, vliegtuigen; bemand en onbemand; hoge- en lage snelheid – veilig uit elkaar?