Skip to content

R&D Hardware Test Engineer Aerospace

  • Op locatie
    • Marknesse, Flevoland, Nederland
  • ASEQ

Functieomschrijving

NOS Nieuws: Vrijdag 5 juni 2020, 12:31 “Door bliksem getroffen vliegtuig uit voorzorg geland op vliegbasis Eindhoven” Op vliegbasis Eindhoven is uit voorzorg een vliegtuig geland. Het gaat om een transportvliegtuig van de luchtmacht - een C-130 Hercules - dat was getroffen door de bliksem.                        Gelukkig leiden blikseminslagen nauwelijks meer tot onveilige situaties. En dat is maar goed ook, met wereldwijd ruim 30 miljoen vluchten per jaar. Als R&D Hardware test engineer aerospace bij het Koninklijke Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Centrum (NLR), draag jij o.a. rechtstreeks bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid in dergelijke situaties. Want in Marknesse heb jij alle scenario’s rondom de impact van een blikseminslag op de avionicasystemen en elektronische apparatuur in een vliegtuig, al uitvoerig onderzocht en getest.   Wil jij weten welke innoverende en gave projecten jij nog meer oppakt als R&D Hardware test engineer aerospace bij het NLR?

Wat ga je doen? 

Anno 2024 is het heel normaal dat we via een snel 5G netwerk, met een navigatie app naar onbekende plaatsen kunnen navigeren. Maar waar we niet bij stilstaan is dat de satellieten die dit allemaal mogelijk maken, in een mum van tijd aan extreme temperatuurverschillen (honderden graden verschil) worden blootgesteld. Precies waar jij als R&D Hardware test engineer aerospace op anticipeert en bijdraagt aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van die satellieten.
Binnen het team van Environmental Qualification and Testing (EQT) verricht je in deze rol vooral experimenteel onderzoek. Doorgaans ben jij betrokken bij 2 tot 3 verschillende projecten tegelijkertijd. In deze rol heb jij verschillende petten op:

  •  Als “ondernemer” heb je commercieel gevoel, haal je soms zelf je opdrachten binnen maar denk je vooral mee in innovatieve testopstellingen en (technologische) ontwikkelingen binnen de lucht- en ruimtevaart;

  • Als “projectmanager” bedenk je een gepaste testmethodiek en bespreek je dit met onze klant. Vervolgens faciliteer je de testopstelling en ga je over tot de realisatie. Gedurende deze fase bewaak je de kostenraming en timeline;

  • Als “tester”, ben jij eigenlijk een verkapte versie van mythbusters binnen de lucht- en ruimtevaart. Je voert jouw testopstelling uit, analyseert en rapporteert de uitkomsten hiervan.

In het kader van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame luchtvaart (waaronder elektrisch aangedreven vliegtuigen) worden nog vele uitdagingen en nieuwe innovaties voorzien. Daarmee ook op het gebied van het meten, testen en kwalificeren van de benodigde apparatuur. Kortom een zeer veelzijdige rol waarin jij de limieten mag opzoeken en ook zal verleggen. Daarbij kun jij jezelf ontwikkelen als specialist, of juist als allrounder. Lees hier meer over bij het kopje “jouw nieuwe werkomgeving”.

Vereisten

Wat breng je mee?

  • Jij wil de beste in jouw vakgebied worden! Je bent ondernemend, een tikkeltje commercieel, maar vooral klantgericht. Zo vind je het vooral leuk om samen met jouw klant de mogelijkheden te verkennen.

  • Jouw passie voor meettechniek combineer je met de competentie om technische resultaten te vertalen naar operationele impact. Je beschikt over een empirische- en experimentele instelling en kunt vooral de humor inzien, wanneer je over de limieten heen gaat en weer een onderdeel kan afschrijven.

  • Verder breng je het volgende mee:

  • Een afgeronde hbo-opleiding in richting van elektrotechniek,  (technische) natuurkunde of mechatronica en hebt ervaring/affiniteit met programmeren;

  • Bij voorkeur heb je al kennis en ervaring in het Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) of Radio Frequency (RF)-vakgebied. Heb je dit nog niet maar wens je dit te ontwikkelen dan is hier zeker ruimte voor;

  • Bij voorkeur heb je al kennis en ervaring in het Vibratie en Shock test vakgebied. Heb je dit nog niet maar wens je dit te ontwikkelen dan is hier zeker ruimte voor;

  • Zowel in de Nederlandse als Engelse taal kun jij je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken.

​​​​​​​

Wat bieden we jou?

Werken bij NLR, betekent werken in een nationale en internationale hightech omgeving. Samenwerken en betrokkenheid staan bij ons hoog in vaandel. Door jou vrijheid en eigen verantwoordelijkheid te geven, ben jij het best in staat om tot baanbrekende innovaties te komen. Wil jij jezelf vakinhoudelijk én op persoonlijk vlak ontwikkelen of misschien promoveren? Ook dat kan bij NLR als lerende organisatie, met daarnaast een opleidingsbudget, een mentor, interne coaches en goede contacten met mbo’s, hbo’s en universiteiten.
Naast dit alles bieden wij jou:

  • Een passend salaris

  • Maar liefst 45 vakantiedagen zodat jij naast je uitdagende baan ook volop kan genieten van je vrije tijd

  • Een eindejaarsuitkering van 8%

  • Een tegemoetkoming in jouw zorgkosten

  • Extra betaald ouderschapsverlof

  • Afhankelijk van je functie, flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken

  • Een uitgebreid aanbod in ons bedrijfsrestaurant

Jouw nieuwe werkomgeving?

Het team van Environmental Qualification and Testing (EQT) beschikt over omgevingstestfaciliteiten, zoals de EMC (Electro Magnetische Compatibiliteit) faciliteit, VST (Vibratie & Schok Test) faciliteit, en TVL (Thermisch Vacuum Lab). Binnen deze faciliteiten wordt diverse apparatuur gekwalificeerd voor onder andere Defensie en de Lucht- en Ruimtevaartindustrie.

Als R&D Hardware test engineer aerospace kun je je specialiseren of juist allround in verschillende disciplines ontwikkelen. Zo testen wij bij ons team op Elektromagnetische Compatibiliteit, wordt apparatuur blootgesteld aan tril en schok-testen, testen we systemen in vacuüm omgeving, en voeren we extreme temperatuur testen uit. Daarnaast ontwikkelen we testmethodes om op de toekomstige ontwikkelingen voorbereid te zijn; zoals waterstof meetmethodes en hoog vermogen elektronica.

Wat betekent werken bij NLR?

Koninklijke NLR is al ruim 100 jaar een kennisorganisatie met de wil en ambitie om te vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van lucht- en ruimtevaart veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever en staan voor baanbrekende innovaties.
Bij ons werken ruim 750 gedreven professionals, van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. NLR staat voor een inclusieve en diverse organisatie waar iedereen zich welkom, veilig, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Wil jij meer weten?

Heb je eerst nog wat vragen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Wegkamp (manager ASEQ) via 088-511 4464 / Erik

Onze collega’s vertellen jou graag hoe het is om bij NLR te werken. Vergeet trouwens ook niet eens een kijkje op onze socials te nemen zoals ons YouTube kanaal.

Solliciteren? 

Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV via de ‘Solliciteren’ button.

Een positieve uitkomst van een veiligheidsonderzoek (VGB) is een voorwaarde voor indiensttreding. Meer informatie daarover lees je op de website van de AIVD.

Acquisitie? Daar worden we minder enthousiast van.

of